Târgul de Crăciun a fost inaugurat

Târgul de Crăciun a fost inaugurat

FOTO IPN

Locuitorii şi oaspeţii capitalei pot vizita din 15 decembrie, timp de o lună, Târgul de Crăciun, din strada 31 August, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni şi Puşkin. În cadrul evenimentului de inaugurare, a fost lansat imnul târgului – colindul „Acasă de Crăciun”, interpretat de către formaţia „Brio Sonoris” şi au fost lansate focuri de artificii, transmite IPN.

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a declarat că pentru el sărbătorile de iarnă sunt o asociere cu familia, cu băieţeii lui, cu nepotul, cu ceea ce numeşte casă. Sărbătorile sunt o asociere cu satul de baştină– Pănăşeşti – acolo unde s-a născut. E o asociere cu dealurile unde a copilărit, cu oraşul Chişinău, unde trăieşte acum. Şi, desigur,  acasă înseamnă Republica Moldova, ca şi pentru toţi cetăţenii.
 
„Din păcate, în ultimul timp uităm să ne mulţumim unul pe altul. Din păcate, uităm să ne dăruim mai multă căldură, uităm să petrecem mai mult timp alături de cei dragi. Iată de ce, alături de tradiţionalul „La mulţi ani!”, anul acesta încercaţi să dăruiţi mai mult, să mergeţi în satele în care v-aţi născut, încercaţi să oferiţi mai mult”, a spus premierul. Pavel Filip a mai spus că Târgul este un cadou pentru cetăţeni, astfel încât fiecare să se simtă într-o atmosferă caldă, pentru că merită. Merită să se odihnească după ce muncesc pe parcursul întregului an.
 
Vizitatorii Târgului vor putea face fotografii la bradul adus din Carpaţii României. În preajmă este instalată o roată panoramică de 20 de metri. Cei care vor veni la Târg vor putea găsi produse făcute manual de meşteri populari, dar şi bucate tradiţionale, vin fiert. În cadrul târgului, sunt amplasate două scene – una pentru colective artistice de copii din întreaga ţară şi una pentru artiştii care vor încinge atmosfera în serile de week-end. Copiii pot face turul „orăşelului de poveste” cu trenuleţul sărbătorilor de iarnă, care va fi un nou element distractiv.
 
Şi în acest an, pentru vizitatori va fi amenajată zona de poveste, unde Moş Crăciun îi aşteaptă pe cei mici să le asculte poeziile şi a le oferi cadouri. Iar în zona de gheaţă va fi cel mai mare patinoar din ţară. Vizitatorii vor putea redescoperi şi partea spirituală a Crăciunului – în acest an, vizitatorii Târgului de Crăciun vor putea admira Scena Naşterii Domnului, care va fi amplasată în curtea Muzeului de Arte.
 
Pentru organizarea celei de-a doua ediţii, Guvernul a alocat în jur de 11 milioane de lei, inclusiv pentru instalarea camerelor de supraveghere în această zonă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: