Statul va acoperi costurile protezelor mamare pentru femeile cu cancer şi serviciile stomatologice pentru copii

Statul va acoperi costurile protezelor mamare pentru femeile cu cancer şi serviciile stomatologice pentru copii

Anual, circa 600 de femei din Moldova fac masectomie

Statul va acoperi costul protezelor mamare în cazul operaţiilor de reconstrucţie a sânului pentru femeile care au suferit de cancer. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, în prima lectură, de Parlament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoarea iniţiativei, deputatul PLDM Liliana Palihovici, susţine că o femeie care a supravieţuit cancerului trebuie să rămână la fel de activă ca şi înaintea apariţiei acestei afecţiuni, fără să simtă complexe şi disconfort.

În 2012, în Republica Moldova se aflau la evidenţă 9.200 de paciente cu cancer mamar. Anual circa 900 de femei sunt diagnosticate cu neoplasme la sân şi aproximativ 600 dintre ele suportă tratament chirurgical (mastectomie).

De asemenea, Palihovici a propus să fie oferite asistenţă stomatologică gratuită în volum deplin copiilor cu vârsta de până la 12 ani. Deputatul a menţionat că afecţiunile dentare creează un pericol potenţial pentru sănătatea copiilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările