Slujba de înviere va fi oficiată în Republica Moldova fără focul haric

Slujba de înviere va fi oficiată în Republica Moldova fără focul haric

Focul haric anul acesta nu va fi adus în Republica Moldova, lucru ce nu s-a mai întâmplat de 17 ani încoace, transmite IPN. Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş a confirmat că Focul haric a fost adus la Chişinău 17 ani la rând, iar acesta este primul caz când slujba de înviere se va oficia fără Focul haric.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Slujba de înviere nu are nimic cu procedura aducerii Focului haric, sunt două lucruri total diferite. Aducerea focului haric este un eveniment aparte, iar formula slujbei de înviere va fi stabilită în ultima săptămână dinaintea Paştelui, până atunci mai avem două săptămâni jumătate, este prematur să vorbim despre acest lucru”, precizează secretarul Mitropoliei.

Vadim Cheibaş menţionează că slujba învierii este o procedură de binecuvântare, în care preoţii vin cu îndemnul că „Hristos a înviat”, lucru ce se va întâmpla cu certitudine.

Potrivit religiei, după ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi Hristos a înviat, de atunci, Focul haric se aprinde pe mormântul lui Hristos în fiecare seară din sâmbăta dinaintea Paştelui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: