Situaţie alarmantă în Chişinău. Toate paturile la Spitalul de Boli Contagioase de Copii sunt ocupate

Situaţie alarmantă în Chişinău. Toate paturile la Spitalul de Boli Contagioase de Copii sunt ocupate

Toate paturile la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii din capitală sunt ocupate. În situaţia creşterii numărului cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor, autorităţile au decis să activeze secţii COVID şi la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco”, transmite IPN.

Şeful Direcţiei generale asistenţă medicală şi socială, Boris Gîlca, a declarat, la şedinţa operativă de la Primărie, că în ultimele două săptămâni se observă o creştere esenţială a cazurilor de COVID-19 la copii. Situaţia este agravată de faptul că în unele situaţii se suprapune şi infecţia gripală, iar cazurile pentru tratament devin mai complicate.

„Înţelegem că şi colegii de la Ministerul Sănătăţii vor dispune activarea spaţiilor COVID şi în alte instituţii republicane. Având în vedere amploarea şi tendinţa alarmantă a cazurilor de COVID la copii, considerăm importantă activarea spaţiilor sau spitalelor pediatrice pentru COVID şi în zona de nord şi în zona de sud. Nu este în competenţa noastră, dar venim cu un sfat colegial, pentru că presiunea cea mai mare vine în Chişinău. Şi nu este normal ca copiii cu COVID să vină de la Briceni sau Vulcăneşti la Chişinău. Trebuie să avem spitale de referinţă şi la sud, şi la nord”, a menţionat Boris Gîlca. Varianta Omicron se răspândeşte mai rapid decât orice altă variantă în rândul copiilor, ca şi în cazul adulţilor. Totuşi, la copii mai frecvente sunt formele uşoare şi medii de boală. Până în prezent, în ţară au fost confirmate în total 389 de mii de cazuri de infectare şi 10 444 de decese asociate COVID-19.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările