Sistemul de medicină de urgenţă va fi reorganizat în două săptămâni

Sistemul de medicină de urgenţă va fi reorganizat în două săptămâni

FOTO IPN

Sistemul de medicină de urgenţă urmează să fie reorganizat, iar conceptul de reformă urmează să fie elaborat în două săptămâni. Cu o solicitare în acest sens a venit premierul Pavel Filip în cadrul unei şedinţe în cadrul căreia au fost discutate carenţele în activitatea Serviciului de asistenţă medicală urgentă prespitalicească din ţară, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul a menţionat că o analiză preliminară a sistemului medicinei de urgenţă, făcută de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a scos la iveală mai multe deficienţe. Este vorba despre un sistem de intervenţie defectuos, o organigramă stufoasă cu prea mulţi şefi şi o utilizare ineficientă a resurselor disponibile.
 
„Sistemul de medicină de urgenţă are nevoie de urgenţă de reformare. În următoarea etapă, trebuie să veniţi cu un proiect de reformă: pornind de la structură, statele de personal, numărul de ambulanţe. Această reformă trebuie cât mai repede elaborată şi pusă în aplicare. Atunci vom avea economii, dar şi oameni mulţumiţi de serviciile prestate”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern.
 
Premierul a dispus să fie efectuată şi o analiză privind necesitatea şi eficienţa reparaţiei şi construcţiei unităţilor de asistenţă medicală urgentă în ţară, pe parcursul ultimilor 3 ani. „Separat vreau o analiză pe toate substaţiile, tot ce am construit şi am investit. Să vedem - noi le-am făcut că a trebuit să le facem sau că a trebuit de cheltuit banii ineficient? Construcţia acestora trebuie să fie argumentată, în funcţie de numărul de populaţie, de amplasare, de necesitatea combinării eforturilor cu medicina de familie”, a subliniat premierul.
 
În prezent, serviciile medicale de Urgenţă sunt prestate de către instituţia de bază Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lângă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgenţă ale spitalelor şi alte unităţi medicale.
 
citeste totul despre: