Sâmbăta, zi lucrătoare pentru bugetarii din Moldova

Sâmbăta, zi lucrătoare pentru bugetarii din Moldova

FOTO simbol

Ziua de sâmbătă, 18 mai, este lucrătoare pentru bugetari. Aceştia vor recupera programul din 10 mai, când Guvernul le-a dat liber, pentru a se bucura de o mini vacanţă de patru zile, de joi, 9 mai, până duminică, 12 mai. Şi elevii sunt în această sâmbătă la ore, transmite IPN.

Salariaţii care în ziua considerată zi de odihnă nu se aflau în raporturi de muncă sau erau în concediu în ziua respectivă nu au obligaţia de a se prezenta la serviciu în sâmbetele considerate zile lucrătoare.

Pentru anul 2019, Guvernul a declarat zi de odihnă şi 26 august, cu recuperare în sâmbăta de 17 august.

În Republica Moldova, zile de sărbătoare nelucrătoare, fără recuperare, sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 şi 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internaţională a femeii), luni după Paşti, 1 mai (Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii), luni după Paştile Blajinilor, 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internaţională a copilului), 27 august (Ziua Independenţei), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) şi 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: