Oferte pentru turiştii moldoveni: Safari şi nisipuri calde, pentru toate buzunarele

Oferte pentru turiştii moldoveni: Safari
şi nisipuri calde, pentru toate buzunarele

O excursie în Africa te costă chiar şi 5.000 de dolari

Timp de trei zile, agenţiile de turism propun moldovenilor atât destinaţii internaţionale, cât şi locale. Aşa că, dacă nu v-aţi decis unde mergeţi la vară în vacanţă, puteţi vizita târgul de la Moldexpo.

Ştiri pe aceeaşi temă

O sută de agenţii de turism din ţară, precum şi din România, Bulgaria, Grecia, Turcia şi Ucraina s-au reunit la Moldexpo pentru a prezenta cele mai tentante destinaţii potenţialilor turişti moldoveni. În timpul expoziţiei, care va dura trei zile, turoperatorii vor ademeni clienţi, vor fi făcute workshopuri creative şi seminare pentru promovarea turismului internaţional, dar şi a celui local.

Bulgaria şi Turcia, pe val

Deşi agenţiile propun o gamă largă de sejururi, oamenii aleg locuri verificate în timp. „Avem toate destinaţiile pe care le vrea turistul, dar vara cele mai populare sunt Bulgaria, Turcia, Cipru şi Grecia, parţial pentru că sunt şi cele mai ieftine“, mărturiseşte Stela, reprezentanta unei companii de turism.

Cele mai mici preţuri sunt pentru sejururile din Bulgaria. Astfel, pe litoralul bulgăresc, la Obzor, la un hotel de două stele, moldoveanul se poate odihni începând cu 89-96 de euro. Preţul include drumul, cazarea şi asigurarea medicală.

„Anul acesta mă interesează Bulgaria, pentru că e mai aproape şi pentru că altundeva nu ne putem permite să mergem cu întreaga familie. Planificăm să cheltuim până la o mie de euro. Dacă ar fi să aleg o altă ţară, aceasta ar fi Muntenegru“, spune Maria Istrati, o vizitatoare a expoziţiei. Un cuplu de tineri căutau oferte pentru vacanţa lor de vis în Turcia. Ei au spus că sunt dispuşi să cheltuiască şi mai puţin: până la 300 de euro.

Oferte pentru VIP-uri

Basarabenii sunt tentaţi şi de regiunile exotice propuse de operatori. Printre preferinţele mai deosebite ale turiştilor noştri se numără Insulele Caraibe, Maldivele, insule din Oceanului Indian, Sri-Lanka, China şi Tibet, iar agenţii spun că acestea sunt din ce în ce mai solicitate, mai ales în perioada rece a anului. Un alint de o săptămână pe nisipurile din Sri-Lanka scoate din buzunarul clientului până la 1.200 de dolari, iar o călătorie în China costă mai mult de 2.500 de euro de persoană. Cei care vor o experienţă inedită aleg Africa Centrală şi de Sud, pentru un safari care costă chiar şi 5.000 de dolari. 

Destinaţiile din ţară, mai puţin solicitate

Locurile pitoreşti ale ţării noastre sunt reprezentate la expoziţie de meşteri populari din Călăraşi, Rezina, Soroca şi de minoritatea găgăuză. Oamenii au adus cu ei ţesături, ii, brâie, covoare şi chiar exponate de muzeu. „Suntem puţin cunoscuţi nu doar în lume, dar şi în Moldova, de aceea vrem să evidenţiem tradiţiile noastre. Avem vizitatori din Polonia, Turcia, Belarus, dar aceştia sunt rari. Din cauza asta am adus 300 de exponate din muzeul Beşlama, care vor vorbi pentru noi şi sperăm să ne facem auziţi“, spune Ludmila Marin, directorul muzeului găgăuz.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările