SĂPTĂMÂNA ANTICANCER Mâine încep consultațiile medicale de depistare a cazurilor de cancer în cinci raioane din țară

SĂPTĂMÂNA ANTICANCER Mâine încep consultațiile medicale de depistare a cazurilor de cancer în cinci raioane din țară

Examinări gratuite ale aluniţelor suspecte

Medicii oncologi vor face examinări ale glandei mamare și colului uterin și vor preleva probe citologice de la pacienți. Anul trecut 5.635 de oameni au murit din cauza cancerului, în Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

De mâine, cinci echipe de medici oncologi vor ajunge în raioanele Cahul, Anenii Noi, Strășeni, Fălești și Florești, pentru a-i consulta pe oamenii dornici să își verifice starea de sănătate. „Medicii vor face examinări ale glandei mamare și colului uterin. În această săptămână oamenii pot veni la policlinica Institutului Oncologic să fie consultați gratuit, fără bon de trimitere de la medicii de familie", precizează Victor Cernat, directorul Institutului Oncologic.

Campania de examinare a pacienților din țară și prelevare a probelor citologice se desfășoară timp de trei zile, între 5 și 7 iunie.

Consultații gratis la Institutul Oncologic, în Săptămâna „Anticancer"

În 2011 5.635 de moldoveni au murit din cauza tumorilor maligne. Principala cauză oncologică a acestor decese a fost cancerul colorectal, urmat de cancerul glandei mamare și cel pulmonar, cancerul de piele și cancerul gastric.

Citește cele mai importante știri din Repulica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările