SĂPTĂMÂNA ANTICANCER Consultaţii gratis până sâmbătă, la policlinica Institutului Oncologic

SĂPTĂMÂNA ANTICANCER Consultaţii gratis până sâmbătă, la policlinica Institutului Oncologic

Cancerul a făcut 5.734 de victime anul trecut, în Republica Moldova

Consultaţiile gratuite pot fi făcute şi-n spitalele raionale din Orhei, Criuleni, Soroca şi Ştefan Vodă. Anul trecut au murit 5.734 de moldoveni din cauza complicaţiilor oncologice. Cea mai frecventă cauză a deceselor a fost cancerul colorectal.

Profită de Săptămâna „Anticancer“ şi mergi la o consultaţie oncologică gratuită! „Oferta“ este valabilă de pe 3 până pe 8 iunie la policlinica Institutului Oncologic şi la spitalele raionale din Orhei, Criuleni, Soroca şi Ştefan Vodă.

Potrivit datelor centralizate de angajaţii Institutului Oncologic, anul trecut 5.734 de moldoveni au murit de cancer, cu 102 mai mulţi decât în 2011. Cea mai frecventă cauză este cancerul colorectal, cu 12,2% din decese, cancerul glandei mamare cu 10,6% din decese şi cancerul pulmonar cu 10,2% din cazuri. Urmează tummorile malinge ale pielii cu 10,1% din decese şi leucemiile care, împreună cu limfoamele constituie 6,3% din cazuri.

Pentru al treilel an consecutiv în Săptămâna „Anticancer“, Balkan Pharmaceuticals desfăşoară Campania „Ajută în luptă cu cancerul“. În acest context, producătorul de medicamente a făcut o donaţie de 1,5 milioane de lei Institutului Oncologic.

Astfel au fost donate 600 de cutii de Letrozol şi 600 de Anastrozol, preparate utilizate în tratamentul tumorilor, care se administrează mai ales femeilor cu cancer al glandei mamare şi de col uterin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările