România va continua să crediteze Guvernul de la Chişinău: „Sperăm că a fost votat un program de activitate, nu anumiţi oameni pentru anumite funcţii”

România va continua să crediteze Guvernul de la Chişinău: „Sperăm că a fost votat un program de activitate, nu anumiţi oameni pentru anumite funcţii”

Marius Lazurcă, Ambasadorul României în Republica Moldova

România este să gata să crediteze activitatea Guvernului de la Chişinău, Republica Moldova rămânând obiectivul principal al politicii externe a Bucureştiului.

Declaraţiile au fost făcute de către Marius Lazurca, ambasadorul României la Chişinău, într-un interviu pentru emisiunea „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.
 
Totodată, diplomatul român a dat de înţeles că România va monitoriza activitatea cabinetului de miniştri de la Chişinău: „Vom face bilanţul activităţilor Guvernului, dar nu a declaraţiilor şefului sau membrilor acestui guvern”, a precizat Lazurca.
 
Marius Lazurca a declarat că România s-a bucurat atunci când rezultatul alegerilor din 30 noiembrie 2014 au arătat posibilitatea formării unei majorităţi parlamentare pro-europene şi a aşteptat ca această majoritate să fie constituită.
 
„Noi ne-am dorit să vedem o majoritate parlamentară pro-europeană la Chişinău. Sperăm că şi această majoritate care a votat Guvernul Gaburici va promova şi va susţine în continuare cursul pro-european al Republicii Moldova. Sperăm că a fost votat un program de activitate, nu anumiţi oameni pentru anumite funcţii. Noi ne-am bucurat că programul de activitate al Guvernului Gaburici este identic cu programul pe care l-a propus premierul-candidat Iurie Leancă. De asemenea, ne-am bucurat când l-am auzit pe liderul PLDM, Vlad Filat, că mai rămâne posibilă formarea unei alianţe de guvernare cu Partidul Liberal”, a declarat ambasadorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările