Revelion în plină criză. Unii moldoveni vor plăti zeci de mii de lei pentru a mânca foie gras şi caracatiţă de Anul Nou

Revelion în plină
criză. Unii moldoveni vor plăti zeci de mii de lei pentru a mânca foie gras şi
caracatiţă de Anul Nou

Meniurile propuse de restaurantele din Chişinău sunt sofisticate şi depăşesc suma de 1.000 de lei pentru o persoană. FOTO Adevărul

În noaptea de Revelion, unii moldoveni vor plăti sute de euro pentru bruschette cu foie gras şi piept de raţă cu lavandă, iar alţii se vor mulţumi cu tradiţionala salată Olivie, răcituri şi sarmale servite în intimitatea propriului cămin. Ofertele localurilor din Chişinău sunt diferite, dar rămân destul de scumpe, întrucât majoritatea depăşesc suma de 1.000 de lei pentru o persoană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criza economică nu-i împiedică pe unii moldoveni să scoată din buzunar bani grei pentru a sărbători noaptea de Revelion într-un local prestigios din Chişinău. Acestea propun clienţilor un meniu sofisticat şi o ambianţă elegantă. Totodată, unele pensiuni din afara oraşului vin cu bucate mai simple, dar la fel de scumpe. 

Foie gras, peşte escolar şi răcituri din prepeliţă

Berd’s Design Hotel este primul şi singurul design-hotel din Republica Moldova, inaugurat recent. Acesta se remarcă prin aspectul impunător, luxos şi, desigur, scump. Pentru noaptea de Revelion, restaurantul hotelului organizează o petrecere sofisticată pentru aproximativ 30 de persoane, iar fiecare va plăti 200 de euro. Pentru acest preţ, invitaţii vor fi serviţi cu aperitive speciale, precum salată Olivie cu somon şi scoici, ouă de prepeliţă cu icre roşii sau răcituri de prepeliţă şi de legume.
 
Aceştia se vor mai înfrupta din platouri cu somon, peşte escolar, caracatiţă sau crevete. Felul principal include ravioli cu ricotta şi sos de trufe, cartofi copţi, piept de raţă cu lavandă şi sos de citrice, şerbet de fructe de pădure, iar la desert mesenii vor gusta din mousse din trei feluri de ciocolată şi îngheţată de căpşuni. Organizatorii au pus la punct şi un program artistic special care include muzică instrumentală cântată live, o tombolă de sărbătoare cu diferite premii şi un DJ care să anime atmosfera spre dimineaţă.

Oferta localurilor de fiţe din  Chişinău

Unul dintre cele mai celebre cluburi de noapte din Chişinău, Cocos Prive, vine cu oferte pentru toate buzunarele. Cel mai mic preţ este de 3.000 de lei pentru o masă de două persoane. Preţul include un meniu prestabilit şi o listă de băuturi. Astfel, cei doi clienţi vor primi un platou mic cu fructe, un platou cu diverse feluri de caşcaval şi carne, tartine cu prosciutto şi parmezan şi alte gustări, inclusiv din bucătăria japoneză. Tot pentru 3.000 de lei veţi primi o sticlă de Asti Martini, jumătate de litru de alcool la alegere, un litru de suc, două sticle de apă plată şi două sticle de băuturi energizante.
 
Cea mai scumpă masă din acest club de noapte este cea din zona VIP care costă 35.000 de lei şi unde pot petrece 20 de persoane. Meniul este acelaşi, cantităţile însă sunt diferite. Astfel, mesenii vor primi câte două platouri de fructe, două platouri cu fructe de mare, mai multă mâncare japoneză şi mai multe gustări. Li se vor oferi nouă sticle de alcool, şase litri de suc şi opt litri de Coca Cola. Cocos Prive îşi va deschide uşile la ora 23:00, iar pentru intrare oaspeţii vor mai plăti 200 de lei. De atmosfera dintre ani se va ocupa DJ-ul american Epps.

Petrecere de 1.200 de lei

Tiffany’s Caffe este un local recent deschis în Chişinău. Pentru a petrece aici noaptea dintre ani, clienţii vor scoate din buzunar 1.200 de lei. Preţul include mâncarea, băutura şi programul artistic. Meniul este la fel de sofisticat ca şi în cazul celorlalte două localuri. Clienţii vor găsi pe masă salata Olivie, bruschete cu foie gras, diverse preparate italiene şi platouri cu fructe. Oaspeţii vor mai putea alege încă două gustări, costul acestora fiind inclus în preţul iniţial de 1.200 de lei. Tot în acest preţ sunt incluse şi băuturile. Astfel, clienţii vor avea de ales între trei pahare de şampanie, trei pahare de vin alb sau roşu sau 200 de grame de tărie. Restul bucatelor comandate vor trebui plătite adiţional. De partea muzicală se va ocupa DJ-ul permanent al localului şi invitatul special al serii, DJ Paul Damixie de la Radio Killer.

Revelion în stil tradiţional

Dacă unii aleg să mănânce foie gras şi somon în noaptea de Revelion, alţii nu renunţă pentru nimic în lume la mâncarea tradiţională moldovenească. O astfel de petrecere organizează Pensiunea agroturistică Butuceni. Oaspeţii vor fi aşteptaţi pe 31 decembrie, la ora prânzului, pentru a se caza şi a lua masa care va include o porţie bună de zeamă şi plăcinte proaspăt scoase din cuptor. După prânz, vizitatorii sunt invitaţi la petrecerea dinaintea marii petreceri, unde vor servi vin fiert, murături şi miel.
 
Dacă va ninge, oaspeţii vor fi plimbaţi cu sania prin împrejurimi, promit organizatorii. Spre seară, clienţii se vor bucura de câteva ore de relaxare, timp în care vor înota în piscină, vor lenevi în jacuzzi sau în saună. Masa festivă va începe la ora 21:00 şi va fi plină de bucate tradiţionale. Organizatorii aşteaptă aproximativ 40 de persoane. A doua zi, oaspeţii îşi vor trata mahmureala cu un borş scăzut şi îşi vor savura micul dejun în linişte. Pentru toate acestea, fiecare persoană va plăti 1.300 de lei. 
 
Şi Complexul Etno-Cultural „Vatra” are un program asemănător şi îşi ispiteşte vizitatorii cu reţetele de odinioară. Astfel, oaspeţii se vor înfrupta din costiţe de porc fragede, rulade de şorici şi tobă, murături şi alte delicii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările