Republica Moldova: Cod galben de ninsori puternice

Republica Moldova: Cod galben de ninsori puternice

FOTO Arhivă

Meteorologii din Republica Moldova au emis Cod galben de ninsori puternice, iar în sudul ţării vor fi ploi şi lapoviţă. Pe Aeroportul Internaţional din Chişinău, unele curse au fost anulate, iar altele au întârzieri.

Serviciul Meteorologic de Stat a emis un Cod galben de ninsori pentru perioada 11-12 ianuarie 2019, prognozând că va ninge puternic (15-20 l/mp, izolat până la 25 l/mp), iar în sudul ţării vor cădea şi precipitaţii sub formă de ploi şi lapoviţă.
 
Temporar, va viscoli şi se vor forma pe drumuri troiene, iar intensitatea vântului la rafală poate atinge viteza de peste 70 km/h.
 
Echipajele de patrulare activează permanent, informându-i pe şoferi că, pentru siguranţa lor, în astfel de condiţii, să circule cu 20-30 de kilometri mai puţin decât limita permisă, iar Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, adaptând viteza de rulare la condiţiile de drum şi intensitate a circulaţiei rutiere.
 
Autorităţile administraţiei publice din Chişinău fac apel la cetăţeni să utilizeze transportul public (în defavoarea celui personal), pentru a facilita intervenţia serviciilor municipale de deszăpezire. De asemenea, se recomandă a se evita parcarea automobilelor sub arbori, linii electrice şi construcţii uşoare.
 
În caz de înregistrare a situaţiilor problematice, în contextul condiţiilor meteo de iarnă şi a depunerii unui strat de zăpadă consistent, cetăţenii pot apela Dispeceratul Central Municipal Chişinău la numerele de telefon: (022) 22-22-67, (022) 22-26-04. Pe Aeroportul Internaţional Chişinău, unele curse aeriene au fost anulate, iar altele vor decola / ateriza cu întârziere. Se recomandă a se lua în calcul o durată prelungită a deplasării spre / dinspre aeroport, datorită condiţiilor de circulaţie rutieră în condiţii de iarnă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: