Acţiunea Tinerilor Moldovei este una de lăudat. Ei au ales să îşi petreacă vacanţa în autocar pentru a promova un mesaj de interes naţional.

E vorba de tineri din Republica Moldova pentru care adevărul nu poate fi contestat. 

În fiecare loc pe care îl străbat lasă câte o amintire: steagul tricolor, cărţi în limba română, ajută câte o familie nevoiaşă, etc... Este ceea ce ei pot face din tot sufletul şi merită tot respectul nostru.

Cu o medie de vârstă de 20 de ani, atitudinea şi entuziasmul lor ar trebui să reprezinte un model pentru toţi românii.

În urma primei Caravane se pot trage pe scurt următoarele concluzii:

- majoritatea oamenilor sunt deschişi la cuvântul UNIRE, mai puţini sunt indiferenţi şi cei mai puţini sunt împotrivă; cine nu crede asta îi recomand să participe la următoarele caravane prin înscrierea pe www.tinerii.md;

- oamenii au nevoie de informare şi dincolo de acest lucru, de atenţie din partea societăţii civile din România dar şi a statului român, ce a aplicat politici ce rareori au ajuns în satele din Republica Moldova, acolo unde este un adevărat izvor de românism;

- oamenii sunt primitori şi bucuroşi că există o nouă generaţie ce îşi asumă un mesaj cu scopuri atât de nobile;

- atitudinea lor confirmă sondajele de opinie(procentul Unioniştilor este în creştere) şi nu confirmă propagandă rusă din Republica Moldova; foarte mulţi din cei dezinteresaţi în urma acestui contact au devenit interesaţi pozitiv de Unire.

Recomand celor care încă mai susţin că moldovenii nu vor Unirea să facă parte dintr-un astfel de proiect. Doar după ce vorbeşti direct cu oamenii îţi dai seama că politicul de la Chişinău nu doreşte să reflecte acest mesaj în exterior datorită insuficientei comunicări între cele două maluri ale Prutului pe subiect.

Exemplul Tinerilor Moldovei ar trebui urmat de toţi cei care preferă să critice şi mai puţin să pună în aplicare propriile idei. Fiecare poate pune o cărămidă la construcţia Unirii:

- politicienii să facă declaraţii;

- instituţiile statului român să funcţioneze în interesul neamului românesc;

- ziariştii să scrie despre acest lucru;

- scriitorii şi analiştii să vorbească şi să propună acest lucru;

- etc.;

Nu este nevoie să facem cu toţii acelaşi lucru.

Unirea nu se poate face aşa cum spun unii: pe tăcute, pe ascunse, fără a se vorbi de ea.

Nimeni nu încearcă o lovitură de stat ca ea să apară de-odată, e nevoie de mecanisme democratice şi moderne iar pentru acest lucru e nevoie de Dezbatere Publică.

Nu putem deoadată să avem pretenţia ca cetăţenii să îşi dorească un lucru fără a exista o prezentă publică a acestui subiect.

Mai mult despre această Caravană a Românismului puteţi citi pe www.Tinerii.Md.