Programul instituţiilor medicale în perioada sărbătorilor de Paşti

Programul instituţiilor medicale în perioada sărbătorilor de Paşti

FOTO IPN

Instituţiile medicale vor activa în zilele sărbătorilor de Paşti – 28, 29, 30 aprilie şi de 1, 5, 6, 9, 10 mai – în regim obişnuit. Astfel, administraţia fiecărei instituţii va nominaliza personal de gardă şi persoane responsabile din cadrul managementului instituţional, prin grafic de lucru complementar în perioada sărbătorilor, transmite IPN.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, care a aprobat graficul de lucru al instituţiilor, mai menţionează că vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare şi petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituţiilor medicale în zilele menţionate.
 
Agenţia Naţională de Sănătate Publică va asigura supravegherea respectării regimului sanitaro-epidemic a obiectivelor publice, cu risc sporit de intoxicaţii şi maladii toxico-alimentare în perioada respectivă. Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui va asigura instituţiile medico-sanitare cu produse sanguine, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistenţa medico-legală în regim obişnuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: