Profesorii ameninţă cu grevă generală înainte de BAC. Premierul le-a cerut răbdare

Profesorii ameninţă cu grevă generală înainte de BAC. Premierul le-a cerut răbdare

Pedagogii protestează deja a patra zi FOTO: gov.md

Dascălii aspun că nu vor ceda celor de la guvernare şi ameninţă deja cu o grevă generală înaintea  examenelor de bacalaureat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membri ai Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei au organizat astăzi un protest în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, după alte trei zile în care au pichetat Guvernul.

Profesorii cer majorarea salariilor, a sporului pentru deţinătorii gradelor ştiinţifice, a burselor, dar  şi facilităţi pentru tinerii specialişti. Sindicaliştii au acuzat guvernarea că pretinde calitate în sistemul educaţional,  dar nu stimulează în niciun fel profesorii.

FOTO Sindicaliştii au ieşit la protest. Cadrele didactice vor dublarea salariilor şi un trai decent

Preşedintele SEŞ, Dumitru Ivanov, afirmă că acţiunile sindicaliştilor sunt susţinute de către organizaţiile internaţionale de ramură, care la fel sunt îngrijorate de situaţia profesorilor din Republica Moldova. „Vom face grevă în luna mai, dacă nu ne vor fi respectate cerinţele. O majorare de 20% a salariilor este puţin pentru munca profesorului. Vom continua negocierile cu Guvernul, însă nu vom ceda”, a declarat Ivanov.

Prim-ministrul Iurie Leancă a ieşit în faţa şi i-a rigat să aibă răbdare, cerând responsabilitate faţă de perioada de finalizarea a anului şcolar. Premierul le-a promis că Guvernul va găsi resursele necesare ca oamenii să se simtă protejaţi şi în siguranţă în Republica Moldova.

Mulţi dintre protestatari nu s-au lăsat convinşi de promisiunile guvernanţilor şi cred că doar prin grevă generală pot să obţină urgentarea măririi salariilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările