Producătorii de carne din Moldova, tot mai neputincioşi în faţa importului de carne din Ucraina

Producătorii de carne din Moldova, tot mai neputincioşi în faţa importului de carne din Ucraina

Producătorii de carne atenţionează Guvernul privind problema importului de carne de pasăre din Ucraina. Aceştia afirmă că importurile continuă să crească, iar producătorii autohtoni vor fi nevoiţi să micşoreze volumele de producere şi de a reduce numărul locurilor de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia Producătorilor din Industria Avicolă susţine că Ministerul Economiei a promis introducerea măsurilor de protejare a producătorilor autohtoni faţă de importul cărnii de pasare din Ucraina.

„Însă, când în primul trimestru al anului curent au fost discutate măsurile de limitare a importurilor din Ucraina, pe ultima suta de metri, fără explicaţii, carnea de pasare a fost exclusă din lista produselor la care se introduceau cotele de import. Asociaţia Producătorilor din Industria Avicolă, luând în consideraţie creşterea semnificativă a importurilor cărnii de pasare din Ucraina, solicită Guvernului să revină la problemă”, se spune în comunicatul de presă al Asociaţiei.

Preşedintele Consiliului companiei Avicola Floreni, Vladimir Saulschi, care are în subordinea sa 1.300 de angajaţi, a confirmat că importurile de carne de pasăre pe piaţa locală cresc.

„Este regretabil pentru că producţia noastră este de o calitate bună. Noi livrăm reţelelor comerciale din Moldova carne proaspătă, răcită, ceea nu se poate face, în mod obiectiv, când e vorba de importurile de acest produs”, a subliniat Saulschi.

Potrivit statisticilor cu care operează Asociaţia Producătorilor din Industria Avicolă, de la începutul anului 2016, importurile de carne de pasăre au fost în creştere, de la 1.02 milioane de tone la 1.4 milioane tone.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările