Proces penal în cazul intoxicaţiei cu insecticide din Rezina

Proces penal în cazul intoxicaţiei cu insecticide din Rezina

FOTO Arhivă

Un proces penal a fost deschis în cazul intoxicaţiei cu insecticide de la liceul din localitatea Cuizăuca. Urmează să fie investigate acţiunile factorilor de decizie ai liceului şi Centrului de Sănătate Publică din oraşul Rezina. Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se menţionează că aceştia ar fi gestionat prost incidentul, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit procurorilor, factorii de decizie ai acestor instituţii nu ar fi întreprins măsurile corespunzătoare pentru înlăturarea consecinţelor răspândirii accidentale în instituţia şcolară a substanţei toxice. De asemenea, ar fi admis revenirea elevilor la lecţii, drept consecinţă, au fost spitalizaţi 36 de elevi cu diagnoza „intoxicaţie cu insecticid”.
 
Pe 3 martie o minoră a stricat din neatenţie o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de către mătuşa acesteia. Ca urmare a înhalării vaporilor de insecticid, 20 de elevi ai liceului au fost internaţi în spitalul raional şi Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău.
 
Imediat după acest caz, Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare şi transportare a pesticidelor sau a altor substanţe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esenţiale sănătăţii populaţiei, care a provocat din imprudenţă îmbolnăvirea în masă a oamenilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările