Primăria Chişinău vrea să decaleze programul angajaţilor şi procesul de studii pentru a rezolva problema ambuteiajelor

Primăria Chişinău vrea să decaleze programul angajaţilor şi procesul de studii pentru a rezolva problema ambuteiajelor

Municipalitatea vine cu iniţiativa să fie decalat programul angajaţilor şi procesul de studii în capitală, pentru reducerea ambuteiajelor şi a aglomerărilor în transportul public, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Venim cu iniţiativa de a decala orele de început şi sfârşit al perioadei de serviciu şi de studiu pentru a facilita cererea graduală asupra reţelei rutierei, precum şi a dispersării orelor de vârf de dimineaţă, amiază şi seara”, a declarat primarul Ion Ceban la şedinţa operativă de la Primărie.

Pentru a evita ambuteiajele, au fost achiziţionate peste 80 de unităţi de transport. Pe 14 septembrie, urmează să fie puse pe ruta nr. 9 cinci autobuze noi. 

Edilul a precizat că, în momentul în care va fi asigurat numărul necesar de unităţi de transport public, în centrul oraşului vor fi instituite restricţii pentru transportul privat.

De asemenea, în mai multe zone au fost create benzi dedicate pentru transportul public şi această practică va fi extinsă în tot oraşul. În opinia sa, astfel şi oamenii vor fi motivaţi să opteze pentru autobuze şi troleibuze.

„E timpul ca maşinile parcate în trei rânduri pe benzile unde nu e voie să fie văzute de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne. Trebuie să fie gestionat traficul rutier în intersecţii, nu doar pe alocuri”, a declarat primarul. Potrivit lui, acestea, dar şi alte zeci de propuneri şi rugăminţi urmează să fie enunţate la o şedinţă pe care o are planificată cu conducerea MAI.

Edilul mai spune că astăzi se conlucrează cu serviciile poliţiei pentru revizuirea şi formularea propunerilor pentru modificarea Regulamentului Circulaţiei Rutiere, pentru a limita opririle în intersecţie în orele de vârf.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările