Peste o mie de persoane cu dizabilităţi ai aparatului locomotor vor primi cărucioare noi

Peste o mie de persoane cu dizabilităţi ai aparatului locomotor vor primi cărucioare noi

FOTO simbol

Peste o mie de persoane cu dizabilităţi ai aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare noi. Acestea sunt o donaţie din partea unei organizaţii de binefacere din Statele Unite ale Americii, în cadrul unui proiect implementat de către Asociaţia Obştească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, transmite IPN.

Cărucioarele vor fi repartizate beneficiarilor conform listelor prezentate de Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie şi Reabilitare. Totodată, organizaţia va oferi cârje, premergătoare şi suporturi anti-basculant.

În perioada 14-16 mai, 26 de tehnicieni şi terapeuţi din Republica Moldova au fost instruiţi de medici din SUA în procesul de evaluare, asamblare şi ajustare a cărucioarelor pentru fiecare solicitant individual.

În 2019, Guvernul a alocat 3,5 milioane de lei pentru procurarea cărucioarelor de către CREPOR. Peste 1.000 de persoane sunt în lista de aşteptare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: