Paşapoartele de tip sovietic vor fi înlocuite gratuit până la 1 septembrie 2014

Paşapoartele de tip sovietic vor fi înlocuite gratuit până la 1 septembrie 2014

270.000 de paşapoarte sovietice vor fi înlocuite FOTO: Adevărul

Astăzi, Guvernul a aprobat un plan de acţiuni privind schimbarea paşapoartelor sovietice cu buletine de identitate. Actualmente, 270 de mii de cetăţeni deţin documente de identitate de tip vechi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a facilita procesul, se preconizează crearea, în caz de necesitate, a 15 locuri automatizate de muncă şi asigurarea documentării prin intermediul grupelor mobile care se vor deplasa acasă la persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, persoanele imobilizate vor putea obţine buletinul de identitate prin reprezentarea pe bază de procură. Totodată, o serie de acte necesare pentru perfectarea buletinelor, inclusiv certificatele privind grupa sanguină, vor fi eliberate gratuit.

În Planul de acţiuni se prevede implicarea societăţii civile în informarea cetăţenilor despre schimbarea documentelor, inclusiv celor de pe malul stâng al Nistrului. Pitrivit lui Pavel Filip, Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, autorităţile urmează să identifice soluţii pentru cei care vor refuza să-şi înlocuiască documentul de identitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările