O grădiniţă din Rezina, renovată cu fonduri româneşti

O grădiniţă din Rezina, renovată cu fonduri româneşti

FOTO IPN

Grădiniţa din satul Mateuţi, raionul Rezina, a fost renovată cu fonduri româneşti. Instituţia a beneficiat de lucrări în valoare de peste trei milioane de lei, dintre care executivul român a oferit 2,7 milioane de lei, iar cealaltă parte a fost contribuţia locală.

În cadrul evenimentului de inaugurare, ambasadorul român la Chişinău, Daniel Ioniţă, a reiterat sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. „Grădiniţa „Steluţa” din satul Mateuţi este una dintre cele 845 de instituţii preşcolare din Republica Moldova care au beneficiat de fondurile oferite de România prin „Programul de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova”.

„Dorinţa noastră este ca, prin astfel de proiecte, standardele europene să intre în viaţa cotidiană a tuturor locuitorilor Republicii Moldova, indiferent de etnie, confesiune sau limba vorbită. Cetăţenii se află în centrul preocupărilor noastre, iar programele noastre de asistenţă îi au pe aceştia drept beneficiari”, a menţionat oficialul, citat într-un comunicat de presă remis de Ambasadă.

Secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Angela Cutasevici, a mulţumit Guvernului României pentru sprijinul constant oferit în asigurarea condiţiilor prielnice de activitate a instituţiilor de educaţie timpurie, menţionând că toţi copiii au dreptul la o educaţie de calitate.

Cu prilejul evenimentului, primarul comunei Valea Seacă din România şi primarul satului Mateuţi au semnat un acord de înfrăţire între cele două localităţi.

Pentru renovarea şi dotarea grădiniţelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe, prin intermediul a 940 de proiecte gestionate de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: