O fetiţă de 5 ani este de patru zile în comă după ce tatăl său a bătut-o

O fetiţă de 5 ani este de patru zile în comă după ce
tatăl său a bătut-o

Tatăl a venit bat acasă şi a bătut copila că făcea gălăgie FOTO simbol bzi.ro

O fetiţă de 5 ani din oraşul Leova se află în comă după ce tatăl său, fiind în stare de ebrietate, a bătut-o cu pumnii şi picioarele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicedirectorul Spitalului raional Leova, Mariana Semeniuc, a declarat pentru Info-Prim Neo că fetiţa era inconştientă când a fost adusă la spital. Copilul este de patru zile în comă şi, potrivit Marianei Semeniuc, ar putea avea şanse să rămână în viaţă doar dacă va fi adusă la Chişinău. Pe de altă parte, Serviciul republican „Aviasan” a decis să nu transporte copilul în capitală invocând că drumurile sunt rele, iar mersul neuniform al reanimobilului poate fi fatal pentru pacientă.

Fetiţa de cinci ani este menţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor. De sine stătător nu poate respira. „Dacă micşorăm doza de cardiotonice, preparatul care îi menţin inima şi tensiunea, scade brusc tensiunea arterială şi apare bradicardia, adică încetineşte lucrul inimii. Copilul acum e menţinut cu medicamente, ceea ce vorbeşte că starea este foarte gravă. Dar copiii uneori au proprietăţi neexplicabile de supravieţuire. În viaţă nu am văzut o stare atât de gravă. Copilul este fără dinamică”, a spus vicedirectorul spitalului din Leova.

Mariana Semeniuc a mai declarat că pentru transportarea copilului trebuie reanimobil cu aparat de respiraţie artificială, de care dispune doar Serviciul Aviasan. Neurologul şi reanimatologul de la Aviasan au examinat fetiţa, spunând că starea acesteia este foarte gravă şi că nu va putea fi adusă la Chişinău.

Solicitaţi de Info-Prim Neo, vicedirectorul Spitalului Clinic Republican, Nicolae Frunză, în subordinea căruia este Serviciul „Aviasan”, precum şi neurologul de la „Aviasan”, Nadejda Scerbina, au refuzat să discute despre caz.

Doctorul conferenţiar Lidia Dolghier, care s-a consultat cu specialiştii de la „Aviasan”, a declarat că fetiţa este în stare foarte gravă şi că se află în moarte cerebrală.

Directorul Centrului Mamei şi Copilului, Ştefan Gaţcan, a comunicat reporterului Info-Prim Neo că decizia privind transportarea persoanelor în stare gravă este luată de medicul reanimatolog responsabil de acest segment. „În cazul accidentelor grave care pot pe durata transportării, chiar şi cu aviaţia sanitară sau cu elicopterul, să dea hemoragii sau complicaţii, e mai bine copilul se fie stabilizat pe loc şi să se fac toate manoperele până la etapa preoperatorie. Dar noi suntem gata oricând să luăm acest copil”, a spus directorul.

Incidentul a avut loc cu patru zile în urmă. Tatăl copilei a venit beat acasă şi a luat la pumni copila pentru că aceasta ar fi făcut gălăgie în casă. După ce a fost bătută, fetiţa a rămas să zacă la podea. Abia după cinci ore, fratele ei a sunat la spital şi a chemat ambulanţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: