O femeie din Taraclia a murit după un incendiu izbucnit din cauza unei sobe defecte

O femeie din Taraclia a murit după un incendiu izbucnit din cauza unei sobe defecte

În dimineaţa zilei de marţi, 16 aprilie, o femeie din oraşul Taraclia, în vârstă de 70 de ani, a decedat după un incendiu izbucnit în locuinţa acesteia.

Potrivit angajaţilor IGSU alertaţi la faţa locului, flăcările au cuprins lenjeria de pe patul unde a fost găsit cadavrul carbonizat al persoanei. 

Pompierii au reuşit lichidarea arderii fără ca aceasta să obţină răspândire, însă viaţa femeii nu a mai putut fi salvată. Potrivit primelor investigaţii, incendiul s-ar fi produs de la o sobă defectă, care a fost exploatată cu încălcări a regulilor antiincendiare. 

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite ulterior. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor şi să nu exploateze surse de încălzire defecte. 

În cazul în care observă că sobele sau instalaţiile de încălzire sunt necorespunzătoare să apeleze după ajutor la specialişti. Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc 574 incendii în care au decedat 48 de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: