Numărul deceselor asociate gripei, în Republica Moldova, a ajuns la 20

Numărul deceselor asociate gripei, în Republica Moldova, a ajuns la 20

FOTO Shutterstock

Patru bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 69 de ani, au murit din cauza complicaţiilor cauzate de gripă, în săptămâna 4-10 februarie. Victimele sunt din Chişinău, Ungheni, Taraclia, Străşeni, Briceni, Hânceşti şi Edineţ şi nu erau vaccinate împotriva gripei sezoniere. De la 1 octombrie, numărul deceselor asociate gripei a ajuns la 20 de cazuri, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale informează că între 4 şi 10 februarie, au fost înregistrate 366 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 78 confirmate de laborator. În 65 de cazuri s-a confirmat virusul A(H1N1) şi în 13 cazuri – A(H3N2).

Autorităţile menţionează că majoritatea deceselor au survenit din cauza că victimele, deşi fac parte din categoria cu risc sporit de îmbolnăvire, nu s-au adresat după o doză de vaccin la medicul de familie.

Specialiştii recomandă populaţiei să întreprindă toate măsurile de profilaxie şi să respecte regulile de igienă, să se adreseze imediat la medic în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la autotratament.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: