Noul penitenciar din Chişinău va fi construit în comuna Bubuieci

Noul penitenciar din Chişinău va fi construit în comuna Bubuieci

FOTO Arhivă

Din 14 noiembrie, vor începe lucrările de proiectare pentru noul penitenciar al Capitalei. Terenul pe care urmează a fi ridicat se află în comuna Bubuieci, iar compania olandeză de proiectare, în consorţiu cu alte două companii, va elabora proiectul de construcţie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Ministerul Justiţiei se menţionează că contractul a fost semnat şi prevede 12 luni de activitate pentru definitivarea conceptului noului penitenciar.
 
Selecţia finală a fost făcută în cadrul concursului internaţional de achiziţie a lucrărilor de proiectare, pe 8 septembrie anul curent, după interviurile cu trei companii străine selectate din cele şase care şi-au prezentat ofertele tehnice.
 
Construcţia viitorului penitenciar va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării şi managementului Departamentului Instituţiilor Penitenciare, cu scopul stabilirii unor noi standarde de siguranţă, securitate şi disciplină, fără a afecta demnitatea deţinuţilor, în conformitate cu Regulamentul CoE.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: