Moldovenii, îndemnaţi să ţină post şi să doneze pentru copiii din familii nevoiaşe

Moldovenii, îndemnaţi să ţină post şi să doneze pentru copiii din familii nevoiaşe

Oamenii sunt încurajaţi să ţină post şi să doneze contravaloarea meselor pe care ar fi trebuit să le ia pentru o cauză nobilă – sprijinul copiilor vulnerabili din ţară. CCF/HHC Moldova, pentru al treilea an consecutiv, lansează campania „Rostul Postului”, care va dura până pe 28 aprilie, transmite IPN.

Unul din opt copii trăieşte în sărăcie în Republica Moldova, potrivit datelor UNICEF Moldova pentru perioada anilor 2011-2016. Majoritatea sunt din mediul rural. 38% din copiii din mediul rural trăiesc sub pragul sărăciei, comparativ cu 13% în mediul urban.

Republica Moldova rămâne una dintre cele mai sărace state din Europa, iar cei mai afectaţi sunt copiii. Acest fenomen duce la malnutriţie, deces prematur, la absenteismul şcolar etc. Sărăcia poate priva copiii de îngrijirea părintească, fiind una dintre principalele cauze ale instituţionalizării.

Prin intermediul campaniei „Rostul Postului” CCF/HHC Moldova încurajează susţinerea familiilor social-vulnerabile, celor grav afectate de sărăcie şi expuse riscului de a abandona copiii. Donaţiile din cadrul Campaniei se fac în mod electronic, accesând pagina http://rostulpostului.md/.

În 2017, datorită Campaniei „Rostul Postului a fost deschisă o a doua creşă socială în municipiul Bălţi, un serviciu destinat copiilor de la 4 luni la 3 ani. Graţie aceleiaşi campanii sociale, a fost deschis primul Centru de Intervenţie Timpurie la Bălţi. Acesta oferă servicii de identificare şi evaluare a copiilor de 0-3 ani din oraş şi 11 raioane din regiune, a căror dezvoltare este compromisă de o anumită dizabilitate sau risc social.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: