MOLDOVA, RAIUL PEDOFILILOR Minorii „închiriați“ erau duși ilegal în Ucraina, prin Transnistria

MOLDOVA, RAIUL PEDOFILILOR Minorii „închiriați“ erau duși ilegal în Ucraina, prin Transnistria

Germanul Rene și-a petrecut un revelion de neuitat alături de copiii racolați pentru perversiuni sexuale

Copiii închiriaţi pentru relaţii sexuale sunt duşi şi clienţilor care vin în oraşul Odesa din Ucraina. Minorii sunt scoşi prin regiunea transnistreană, uneori ilegal sau cu acte false. Odesa se regăseşte şi în lista destinaţiilor turistice pentru pedofili străini pe site-ul www.gaymoldova.livejournal.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ultimul timp, suntem în contact mai mult cu oraşul Odesa, deoarece copiii din Transnistria, dar şi cei din Moldova, ajung ilegal în Ucraina ocolind posturile vamale. Aceşti copii sunt migranţi aflaţi în dificultate şi credem că unii dintre ei au fost abuzaţi sexual, deşi niciunul dintre copiii cu care am lucrat nu au mărturist astfel de experienţe", spune Lidia Gorceag, psiholog, Centrul de asistenţă şi reabilitare a victimelor traficului de fiinţe umane.

În fiecare an, copii neînsoţiţi sau aflaţi în dificultate în străinătate sunt identificaţi de misiunile diplomatice şi consulare ale R. Moldova şi sunt repatriaţi cu suportul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Anul trecut au fost repatriaţi 66 de copii moldoveni, în special din Ucraina şi Federaţia Rusă. Dintre aceştia, 28 erau fete şi 38 - băieţi. Din Federaţia Rusă au fost aduşi 33 de copii, din Ucraina 29 de copii, doi copii din România, unul din Belgia şi unul din Italia.

Citește și:

MOLDOVA, RAIUL PEDOFILILOR Doi jurnalişti au reuşit să „cumpere" un băiat de 15 ani pentru plăceri sexuale. Vezi VIDEO!

MOLDOVA, RAIUL PEDOFILILOR Iată care sunt „minele de aur" ale perverșilor: odnoklassniki.ru şi mail.ru

MOLDOVA, RAIUL PEDOFILILOR Cum se făcea turismul sexual pe gaymoldova.livejournal.com. Vezi GALERIA FOTO!


„În 2010 au fost repatriaţi un grup de băieţi, majoritatea originari din zona transnistreană, însă aproximativ o treime din ei nu au reuşit să treacă întreg programul de reabilitare pe care îl facem în cadrul Centrului. În primăvară, unii dintre ei s-au întors la părinţii din Transnistria, alţii, din păcate, nu ştim unde sunt", mărturiseşte Lidia Gorceag.

Fenomenul ia amploare

Turismul sexual în Republica Moldova în scop de exploatare sexuală a copiilor nu este o noutate. În ultimul timp, aproape în fiecare an sunt depistate cazuri de abuz sexual asupra copiilor de către cetăţeni străini.

Reamintim aici cazul răsunător al cetăţeanului american, Anthony Mark Bianchi, care în 2007 a fost reţinut şi condamnat, doi ani mai târziu, la 24 ani de închisoare în SUA pentru că a abuzat sexual 10 copii moldoveni. În Moldova a fost condamnat complicele său moldovean.

În 2009 a fost arestat, pentru infracţiuni similare, Deacon David Brian, cetăţean al Marii Britanii, şi condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare. Iar anul trecut, la Chişinău, au fost arestaţi capii unei reţele internaţionale de pedofili. Recent, în luna august 2011, au fost reţinuţi la Bălţi alţi doi cetăţeni italieni.

Cazurile de pervertire sexuală a copiilor în creştere

Conform informaţiilor Secţiei Minori şi Drepturile Omului, din cadrul Procuraturii Generale, se înregistrează o creştere a cazurilor de abuz sexual asupra copiilor, în special a celor de pervertire sexuală.

Pe parcursul anului 2010, o treime din infracţiunile comise împotriva copiilor, au avut ca obiect de atentare viaţa sexuală. „Din păcate, nu se cunoaşte numărul real de cazuri de abuz sexual asupra copiilor, deoarece nu toate victimele le semnalează, pentru că sunt prea traumatizate şi timorate", declară Iurie Perevoznic, şeful Secţiei Minori şi Drepturile Omului.

Statistica MAI indică şi o dublare a cazurilor de trafic de copii. Dacă pe parcursul anului 2010 s-au înregistrat un număr de 43 de cazuri, în prima jumătate a anului curent s-au înregistrat 46 de cazuri de trafic de copii. Dintre acestea, doar jumătate au ajuns pe masa judecătorului.

Toate probele rezultate din ancheta jurnalistică pe parcursul a cinci luni au fost predate autorităţilor din Chişinău. Poliţia şi Procuratura au declanşat o nouă anchetă cu privire la posibila implicare în trafic de copii, abuz sexual al minorilor, pornografie infantilă şi turism sexual a unor cetăţeni ai Republicii Moldova, dar şi clienţi din alte state ale lumii.

Investigaţia jurnalistică a fost realizata cu suportul financiar al Asociaţiei Jurnaliştilor de Investigaţie din Danemarca (SCOOP/FUJ).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările