Moldova, în flăcări. Pompierii au stins zeci de hectare de vegetaţie

Moldova, în flăcări. Pompierii au stins zeci de hectare de vegetaţie

FOTO sursa: dse.md

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţioanele au reuşit, în 24 de ore, să lichideze focul de pe nu mai puţin de 93 de hectare de vegetaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Localităţile afectate fac parte din raioanele Cahul, Ştefan Vodă, Anenii Noi, Căuşeni, Glodeni, Cantemir, Drochia şi UTA Găgăuzia.

În localitatea Rasvet, raionul Străşeni, pompierii au reuşit să stingă focul pe o suprafaţă de 70 hectare de teren cu iarbă, iar în apropiere de satul Coşcalia, raionul Criuleni, au ars 8 hectare de mirişte.  

Serviciul Situaţii Excepţionale al MAI atenţionează asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii avertizează că în condiţii de temperaturi înalte, orice sursă de aprindere în preajma lanurilor cu cereale, sau a masivelor forestiere poate genera incendii. 

Serviciului Hidrometeorologic de Stat avertizează că, în perioada 12-16 iulie, pe teritoriul ţării este instalat pericol excepţional de incendiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările