Mitropolitul Vladimir: Să câştigăm prin dragoste Împărăţia

Mitropolitul Vladimir: Să câştigăm prin dragoste Împărăţia

FOTO IPN

ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove, îi îndeamnă pe creştini, în pastorala sa de Paşti din acest an, la iertare şi împăcare cu toţi, la iubire de aproapele şi la solidaritate, la sporire în credinţă şi câştigarea prin dragoste a Împărăţiei lui Dumnezeu, transmite IPN.

„Luminatul Praznic al Învierii Mântuitorului ne oferă bucuria de a vă întâmpina cu vestirea îngerească: „Hristos a Înviat!””, menţionează Mitropolitul.
 
„Trăind în Lumina Învierii, credinciosul se lasă stăpânit de „Hristos, Adevăratul Dumnezeu, Cel ce are stăpânire asupra vieţii şi a morţii”. Astfel nu mai este cuprins de frica acestei lumi, care tinde să devină tot mai violentă, nu mai este biruit de întristarea şi deznădejdea ce vin din instabilitatea şi nesiguranţa societăţii, ci bucuria şi „nădejdea lui, spre Domnul Dumnezeul lui
Această bucurie şi nădejde o împărtăşeşte cu toţi: cu familia şi comunitatea; cu fraţii şi rudeniile; cu prietenii şi străinii; cu cei de aproape şi cei de mai departe; cu cei dragi şi cu cei ce au ajuns în supărare”, se spune în Pastorală.
 
„Iubiţii mei fraţi, cei din ţară şi cei din diasporă, Sărbătoarea Sfintelor Paşti este Ziua Împărăţiei lui Dumnezeu, pregătită de la întemeierea lumii celor ce lucrează faptele dragostei de aproapele. Dragii mei, să nu ne înstrăinăm unul de altul şi să nu ne învrăjbim din cauza sau de dragul unor lucruri efemere, căci spune dumnezeiescul Cuvânt: „ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?”. Să nu pierdem sufletele prin ură, ci să câştigăm prin dragoste Împărăţia, trăind în pace „Ziua, pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm şi să ne veselim întru ea”, se mai spune în Pastorală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: