Mitropolia Moldovei atenţionează: „Prin România şi Moldova bântuie o nălucă îmbrăcată în rasă şi cu cruce la gât“

Mitropolia Moldovei atenţionează:
„Prin România şi Moldova bântuie o nălucă îmbrăcată în rasă şi cu cruce la gât“

Tânărul a slujit la câteva mănăstiri din Moldova FOTO mitropolia.md

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei atenţionează credincioşii că în ultima vreme prin mănăstirile şi parohiile din România şi Republica Moldova umblă un tânăr cu dereglări psihice care se prezintă ca ieromonah.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui articol postat pe site-ul Mitropoliei Moldovei, tânărul pe numele lumesc Găzdaru Marian, originar din Slobozia (jud. Ialomiţa, România), se dă drept „ieromonahul Gavriil“ şi care se cere să slujească, pozând alături de clerici şi personalităţi bisericeşti, cum ar fi ieromonahul Savatie Baştovoi.

„În acelaşi timp, sute de oameni se plâng că au fost rugaţi să-l găzduiască, după care l-au văzut beat şi ademenind fete tinere. Un preot care l-a spovedit o perioadă şi cunoaşte rătăcirile lui Găzdaru Marian spune că acesta avea tendinţe schismatice şi chiar dereglări psihice. Cei care-l cunosc afirmă că el n-a fost niciodată călugărit şi hirotonit sau, cel mult, a fost «hirotonit» de pseudo-mitropolitul Ioan Preoteasa din aşa-zisa «Biserică secretă», dar nu de PS Vincenţiu al Sloboziei, cum se prezenta el. În orice caz el nu este cleric al nici unei eparhii canonice din România sau Republica Moldova şi nu are preoţie valabilă“, se arată în articol.

FOTO „Năluca“, alături de ieromonahul Savatie Baştovoi (centru)

Autorul atrage atenţia că „pe ambele maluri ale Prutului bântuie deja câţiva astfel de «(arhi)episcope» şi mai mulţi «preoţi», pe care lumea-i ia de buni“.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările