Meteorologii au emis cod galben de îngheţuri

Meteorologii au emis cod
galben de îngheţuri

FOTO Arhivă

Meteotologii au emis avertizare de cod galben de îngheţuri pentru noaptea de miercuri, 27 aprilie. Solicitată de IPN, sinopticiana de serviciu, Natalia Canţer, a declarat că fenomenul are loc în legătură că pătrunderea unei mase de aer rece din regiunile de nord-vest pe teritoriul Republicii Moldova.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă că pe arii extinse se prevăd îngheţuri la suprafaţa solului cu intensitatea de -1..-3°С. Potrivit sinopticienilor, fenomenul este unul normal pentru această perioadă.
 
Meteorologii prognozează că până la sfârşitul săptămânii temperaturile vor fi în creştere. Astfel, în noaptea de 27 aprilie, mercurul din termometre va oscila între +2°С şi +7 °С, ziua temperaturile se vor situa între  +14°С şi +19 °С.
 
Totodată, pentru noaptea de joi, sinopticieni prognozează că temperaturile vor oscila între +4°С şi +9°С, iar în timpul zilei între +18°С şi +23 °С.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: