Medicii din Tiraspol au înlăturat în premieră o tumoare la glanda tiroidă

Medicii din Tiraspol au
înlăturat în premieră o tumoare la glanda tiroidă

FOTO Arhivă

Medicii din Tiraspol au reuşit să înlăture o tumoare malignă la glanda tiroidă. Intervenţia chirurgicală este o premieră pentru regiunea transnistreană, iar viaţa pacientei este în afara oricărui pericol, transmite IPN cu referire la presa transnistreană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul oncolog Ghenadi Karademitrov a declarat că pacienta diagnosticată cu cancer la glanda tiroidă risca să moară prin asfixie, fiind un caz rar care a avut nevoie de intervenţie imediată şi mai puţin obişnuită. Specialistul a precizat că simpla înlăturare a tumorii nu ar fi dat rezultate bune, astfel s-a decis şi înlăturarea unei părţi din trahee. Acum pacienta respiră fără ajutorul aparatelor, dar pentru reabilitare mai are nevoie de tratament.
 
Potrivit medicului, intervenţia chirurgicală este o realizare semnificativă a sistemului de sănătate din regiunea transnistreană, care trebuie să tindă spre asigurarea serviciilor de sănătate în regiune, fără ca bolnavii să fie nevoiţi să plece în afară pentru tratamentul necesar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările