Medicii vor oferi consultaţii gratuite în perioada 8-19 octombrie

Medicii vor oferi
consultaţii gratuite în perioada 8-19 octombrie

Femeile sunt aşteptate, săptămâna viitoare, la consultaţii gratuite. În perioada 8-12 octombrie, medici vor merge în municipiile Bălţi, Comrat şi Cahul, în cadrul Centrelor de Sănătate. Între 15-19 octombrie, se vor afla în incinta celor cinci Asociaţii Medico-Teritoriale din sectoarele oraşului Chişinău, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Consultaţiile vor fi oferite între orele 09.00 – 14.00. La intrarea în instituţiile medicale, va fi afişată informaţia despre cabinetele unde se pot adresa pacientele. Nu e nevoie de buletin de identitate sau de poliţă de asigurare medicală. La fel, nu e nevoie nici de programare. Se va aplica principiul: „primul venit – primul servit”
 
Numărul femeilor care fac cancer mamar creşte în Republica Moldova. Maladia ocupă primul loc în morbiditatea prin tumori maligne la femei, fiind înregistrate circa 1000 de cazuri noi anual. Aproximativ zece la sută dintre femei pierd lupta cu boala chiar în primul an de la depistarea maladiei, cauza principală fiind diagnosticarea tardivă a bolii.
 
Vârsta medie a persoanelor care se îmbolnăvesc este de 50 de ani. În 2015, în Republica Moldova au fost diagnosticate cu această maladie 1013 paciente noi, în 2016 – 1170 de paciente noi, iar în 2017 – s-au înregistrat 1118 cazuri. Anual, în luna octombrie este marcată Luna Internaţională a Conştientizării Cancerului Mamar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: