Medicamentele care conţin ketoconazol vor dispărea din farmaciile moldoveneşti

Medicamentele care conţin ketoconazol vor dispărea din farmaciile moldoveneşti

Medicamentele cu ketoconazol rămân fără autorizaţii de comercializare Foto: Adevărul

Responsabilii de la Agenţia Medicamentului au găsit un document oficial al Comisiei Europene în care este specificată suspendarea autorizaţiilor de comercializare pentru medicamentele cu ketoconazol.

Ştiri pe aceeaşi temă

La o zi după ce a declarat pentru „Adevărul“ că produsele farmaceutice care conţin ketoconazol nu vor mai avea certificatele de înregistrare prelungite, vicedirectorul Agenţiei Medicamentului, Ludmila Bumacov, a găsit un document oficial al Comisiei Europene care prevede suspendarea autorizaţiilor de vânzare a acestor doctorii. 

Reprezentantul agenţiei a spus că au fost eliberate autorizaţii pentru şapte medicamente cu ketoconazol, însă numai trei sunt comercializate în farmacii. 

Restricţiile au apărut după ce în vară, Agenţia Europeană a Medicamentului a efectuat o serie de analize de laborator cu pastilele care conţin ketoconazol, în urma cărora a demonstrat că substanţa poate provoca probleme hepatice pacienţilor aflaţi sub tratament.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările