Maşini furate din UE, vândute în Republica Moldova. Şase persoane sunt arestate

Maşini furate din UE, vândute în Republica Moldova. Şase persoane sunt arestate

Şapte persoane au fost reţinute fiind suspectate de contrabandă cu automobile în Republica Moldova. Procuratura a pornit urmărirea penală în cadrul executării unei cereri de comisie rogatorie din Ungaria, privind sustragerea automobilelor din Uniunea Europeană (UE) în valoare de peste 12 milioane de lei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, au fost ridicate 25 de automobile la care, conform expertizelor criminalistice, s-au constatat elemente de falsificare a numerelor de identificare.

Din cele şapte persoane reţinute, trei au fost plasate în arest preventiv, trei – în arest la domiciliu, iar altuia i-a fost aplicată măsură non-privativă de libertate. Dacă vinovăţia celor implicaţi va fi demonstrată în instanţa de judecată, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 10 ani.

În context, Procuratura recomandă cetăţenilor să dea dovadă de prudenţă şi diligenţă maximă la procurarea automobilelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările