Marş pentru Basarabia: Cer Unirea cu un tricolor de 1.200 metri pătraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Simbol Adevarul
FOTO Simbol Adevarul

Un grup de circa 100 de basarabeni au cusut un imens steag tricolor, de 1.200 metri pătraţi, pentru a-şi manifesta dorinţa de unire cu România. Drapelul va fi desfăşurat de participanţi la „Marşul pentru Basarabia, ce va avea loc duminică la Bucureşti.

Cristina Zelinschi, unul dintre organizatori şi participanţi la marş, a declarat că tricolorul, cusut timp de trei săptămâni, este cel mai mare de până acum ca şi suprafaţă. „Atât marşul propriu-zis, cât şi acest steag tricolor imens vin ca răspuns la declaraţiile Preşedintelui României că dacă vom cere unirea, o vom primi. Participarea la marş reprezintă o dovadă în plus a legăturii incontestabile între românii de pe ambele maluri ale Prutului“, a spus Cristina Zelinschi.

Marşul Unirii va avea loc pe traseul Guvernul României (Piaţa Victoriei) – Palatul Parlamentului (Parcul Izvor), cu începere de la ora 14.00.

Organizatorii aşteaptă ca peste 10.000 de bucureşteni să răspundă apelului lor şi să ceară factorilor decizionali ca unirea cu Republica Moldova să fie o prioritate naţională. În acest sens, în Parlamentul României a fost înaintat un proiect legislativ, iniţiat de societatea civilă.

Un miting similar ca amploare a avut loc în luna septembrie din anul trecut, la Chişinău. Aceste evenimente stradale sunt organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie de peste 30 de ONG-uri din România, Republica Moldova, SUA, Canada şi mai multe state din Uniunea Europeană.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite