Luni începe admiterea în România. Vezi unde şi când pot să-ţi depui dosarul!

Luni începe admiterea în România. Vezi unde şi când pot să-ţi depui dosarul!

Mii de tineri aleg să-şi facă studiile în România

Comisia mixtă de preselecţie a tinerilor de origine etnică română din Republica Moldova care doresc să studieze în România va primi documentele între 23 iulie şi 1 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidaţii din sudul ţării vor putea să-şi depună primii dosarele. Ei sunt aşteptaţi la Cahul, în sala „Grigore Vieru" a Universităţii „B.P. Haşdeu" pe 23 şi 24 iulie, între orele 9.00 şi 18.00.

În următoarele patru zile comisia se va afla la Chişinău, la Consulatul României din strada Grigore Ureche. Pe 25 iulie, actele vor fi recepţionate între orele 16.00 şi 18.00, iar pe 26-28 iulie de la 9.00 până la 18.00.

Vor urma tinerii de la nord. Ei pot veni pe 29 iulie la Bălţi, la Universitatea „Alecu Russo" între 12.00 şi 18.00. Pe 30 şi 31 iulie, comisia va lucra de la 9.00 până 18.00, iar pe 1 august - până la 13.00.

Concurs de dosare

Tinerii din Republica Moldova vor fi selectaţi la studii în România în baza unui concurs de dosare. Media de admitere va fi calculată ţinând cont de rezultatele din anii de liceu şi notele de la examenele de Bacalaureat. Un alt criteriu va fi participarea la concursuri internaţionale.

Dosarul depus de candidaţi trebuie să conţină o cerere, copii legalizate după diploma de BAC, foaia matricolă, certificatul de naştere, adeverinţa medicală, buletinul de identitate şi paşaport, plus o fotografie trei pe patru. Rezultatele admiterii vor fi publicate până la 1 octombrie.

În acest an, Guvernul României a alocat 5.000 de locuri de studii pentru tinerii din Republica Moldova.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările