Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Chişinău pe 27 aprilie

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge la Chişinău pe 27 aprilie

FOTO Reuters

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în Republica Moldova. O delegaţie a Mitropoliei Moldovei condusă de Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir se va deplasa în Vinerea Paştelui, 26 aprilie, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă pentru al 17-lea an consecutiv.

Protoiereul Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Moldovei, a declarat pentru IPN că tot vineri, delegaţia va fi primită de către Patriarhul Ierusalimului, Teofilos al III-lea. Sâmbătă dimineaţa, 27 aprilie, clericii de la Chişinău vor merge în oraşul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului Iisus Hristos, unde conform tradiţiei, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14.00.

Sâmbătă seara, în ajun de Paşti, între orele 19.00 şi 20.00, Lumina Sfântă va fi adusă în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din capitală, unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă ţară.

„De secole, Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart lespedea aşezată pe mormânt şi, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormânt în fiecare an, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare”, se menţionează pe pagina electronică a Mitropoliei Moldovei.

Paştile este sărbătorit în acest an pe 28 aprilie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: