Locuinţe sociale pentru 40 de familii din Făleşti

Locuinţe sociale pentru 40 de familii din Făleşti

FOTO IPN

Patruzeci de familii din raionul Făleşti se vor muta în locuinţe sociale când va fi gata blocul. Apartamentele vor fi distribuite în locaţiune tinerilor specialişti din raion, inclusiv familiilor cu mulţi copii, persoanelor cu dezabilităţi – care nu au o locuinţă proprie şi nu dispun de venituri pentru a-şi achiziţiona una, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată pe şantierul de construcţie, ministrul Vasile Bâtca a spus că la Făleşti este în reconstrucţie un bloc vechi, cu parter şi două niveluri, nefuncţional de mai mult de cinci de ani. Proiectul este realizat cu susţinerea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. „Locuinţele sociale sunt o oportunitate pentru familiile tinere şi o  şansă la un trai mai bun pentru cetăţenii cu venituri mici”, a spus ministrul.

Costul proiectului din raionul Făleşti este de circa 970 de mii de euro.

În Republica Moldova locuinţele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul unui proiect de construcţie a locuinţelor pentru păturile social vulnerabile, faza II. Locuinţele sunt repartizate de către autorităţile publice locale şi se acordă în locaţiune. Până la sfârşitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite 700 de locuinţe sociale, în opt raioane ale ţării. Beneficiarii sunt selectaţi la nivel local de către o comisie instituită să examineze cererile depuse de solicitanţi. Comisia verifică legalitatea actelor confirmative şi urmăreşte dacă solicitanţii întrunesc condiţiile conform criteriilor de selectare.
 
citeste totul despre: