Le-a promis de lucru în Dubai, însă le-a dus în Cipru de Nord şi le-a impus să se prostitueze. Traficant de persoane, condamnat la zece ani de închisoare

Le-a promis de lucru în Dubai, însă le-a dus în Cipru de Nord şi le-a impus să se prostitueze. Traficant de persoane, condamnat la zece ani de închisoare

Un bărbat de 34 de ani a fost condamnat 10 ani de închisoare după ce a promis unor tinere de 20 de ani locuri de muncă în Dubai, însă le-a dus în Cipru de Nord, unde le-a luat paşapoartele şi le-a impus să se prostitueze, transmite IPN.

„Zilnic, acestea trebuiau să deservească câte 7-8 clienţi, de care, în unele cazuri, erau maltratate, fără ca administraţia să intervină. Munca era de 24/24 şi includea şi dansurile în local. Victimele nu erau lăsate să părăsească localul”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, care mai menţionează că motivul pentru care nu erau lăsate să se întoarcă în Moldova ţinea de o datorie de câteva mii de euro pe care victimele ar fi acumulat-o.

Potrivit sursei citate, faptele au fost comise în anul 2015, celor două tinere fiindu-le promise salarii de 10.000 de euro pe lună. Una din tinere s-a ales cu 9.000 de euro după o perioadă de 6 luni, iar cea de a doua a revenit la Chişinău fără niciun ban, suma câştigată fiind direcţionată pentru acoperirea datoriei inventate”, precizează comunicatul.

Pe lângă condamnarea la 10 ani de închisoare, Curtea de Apel Chişinău a mai dispus ca inculpatul să plătească fiecăreia dintre tinere suma de 50.000 de lei prejudicii morale.

Anterior, bărbatul condamnat a mai stat după gratii pentru tâlhărie şi organizarea migraţiei ilegale, arată comunicatul Procuraturii Generale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: