Lăsat fără supraveghere, un copil de aproape 2 ani a căzut de la etajul trei al unui bloc din Chişinău

Lăsat fără supraveghere, un copil de aproape 2 ani a căzut de la etajul trei al unui bloc din Chişinău

FOTO simbol, arhivă

Un copil de un an şi opt luni a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc din Capitală în după-amiaza zilei de luni, 27 februarie. Micuţul a fost internat în secţia reanimare, la terapie intensivă.

Solicitat de IPN, ofiţerul de presă al Spitalul municipal pentru copii „Valentin Ignatenco”, a declarat că micuţul a suferit numeroase traumatisme – contuzia organelor abdominale, contuzie cerebrală, fracturi ale membrilor superioare. Potrivit medicilor, starea copilului este gravă, dar cu o dinamică pozitivă. Micuţul urmează să fie supus unor intervenţii chirurgicale.

Incidentul s-ar fi produs după ce părinţii l-ar fi lăsat fără supraveghere, în grija fratelui mai mare cu doar câţiva ani.

Copiii nu trebuie lăsaţi singuri în cameră, mai ales cu geamurile deschise, nici pentru perioade scurte de timp. Când încăperile sunt aerisite, este bine să se iasă cu copilul la plimbare sau geamurile trebuie să fie deschise pe verticală, de sus în jos. Plasele pentru ţânţari, chiar dacă par sigure, se desprind la un efort neînsemnat. La balcon sau lângă fereastră nu trebuie puse scaune, mese sau dulapuri, deoarece copiii pot urca pe ele şi pot cădea de la înălţime.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările