La Suceava va fi organizat un eveniment de promovare culturală a Basarabiei

La Suceava va fi organizat un eveniment de promovare culturală a Basarabiei

În perioada 19-21 august, în oraşul Suceava din România va fi organizat un eveniment de promovare culturală a Basarabiei. Pe parcursul a trei zile, tezaurul cultural al Republicii Moldova va fi prezentat prin intermediul unui târg al meşterilor populari la Muzeul Satului Bucovinean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arta dramatică va fi prezentată pe scena Teatrului municipal „Matei Vişniec” din Suceava şi la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde mai mulţi artişti consacraţi vor susţine spectacole, transmite IPN cu referire la Primăria municipiului Chişinău. Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Basarabia salută Bucovina”, implementat în perioada 20 mai - 31 decembrie 2022, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova al Guvernului României, în cadrul Programului „Cultură”. Obiectivul general al proiectului  constă în organizarea şi realizarea unui eveniment de susţinere a tradiţiilor şi obiceiurilor din Republica Moldova. Valoarea finanţării nerambursabile oferite pentru implementarea iniţiativei este de 137 639,40 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările