La Grădina Zoologică din Chişinău va fi amenajat un spaţiu de 6.000 de metri pătraţi pentru urşi

La Grădina Zoologică din Chişinău va fi amenajat un spaţiu de 6.000 de metri pătraţi pentru urşi

Cei doi urşi de la Grădina Zoologică din capitală se vor muta, primăvara viitoare, la casă nouă. Un spaţiu de circa şase mii de metri pătraţi urmează să le înlocuiască cuşca de 30 de metri pătraţi în care locuiesc acum. Recent a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru construcţia volierelor pentru urşi, iar în scurt timp vor începe lucrările.

Directorul Grădinii Zoologice din Chişinău, Alexei Hanţaţuc, a declarat pentru IPN că lucrările urmează să fie desfăşurate pe parcursul acestui an, iar după ce se vor trezi din hibernare, cei doi urşi bruni vor fi mutaţi în spaţiul nou amenajat. Pe lângă faptul că suprafaţa va fi una considerabilă, în comparaţie cu actuala cuşcă, în proporţie de 90% va fi mediu natural. Uşii vor putea urca pe copaci, vor putea vâna peşte în lacul care urmează să fie amenajat.

Cei doi urşi bruni au peste 25 de ani, iar actualele cuşti au fost construite încă acum 40 de ani. Directorul Grădinii Zoologice spune că în perspectivă este examinată posibilitatea de a aduce la Zoo urşi siberieni, care ajung să cântărească şi 700 de kilograme. Urşi bruni de la Grădina Zoologică din Chişinău au câte 170 de kilograme.

Din 1 iunie, la Zoo va fi deschisă pentru vizitatori Curtea Rurală,  unde vor fi aduse capre, iepuri, păsări, hamsteri şi un măgăruş, pe care copiii îi vor putea mângâia, îi vor putea hrăni şi vor putea face poze cu ei.

Grădina Zoologică poate fi vizitată zilnic între orele 08.00 şi 20.00 în perioada de vară şi între orele 09.00 şi 17.00 – în perioada de iarnă. Pentru copiii până la şapte ani intrarea este gratuită, pentru elevi, studenţi şi pensionari taxa este de cinci lei, iar pentru ceilalţi – 30 de lei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: