La Chişinău se aprind luminile de Paşte

La Chişinău se aprind luminile de Paşte

Primăria dă startul sărbătorilor pascale FOTO: chisinau.md

În această seară, vor fi aprinse instalaţiile de iluminat pentru sărbătorile pascale, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Chişinău anunţă că evenimentul va începe la ora 19.30, cu un program cultural-artistic consacrat sărbătorilor pascale, susţinut de artişti din Republica Moldova. La ora 20.00, vor fi aprinse luminile de Paşte.

Instalaţiile din Scuarul Catedralei vor rămâne aprinse pe tot parcursul Sfintelor Sărbători. În zilele de Paşte şi Paştele Blajinilor va fi pornit iluminatul de sărbătoare şi pe străzile oraşului.

În noaptea Învierii, transportul public din Capitală va avea un program special. Astfel, activitatea troleibuzelor şi autobuzelor va fi prelungită până la ora 24.00, iar microbuzele vor circula şi după miezul nopţii, în funcţie de fluxul de călători. 

În preajma sărbătorii Paştele Blajinilor, va fi interzis accesul transportului privat pe teritoriile cimitirelor din Chişinău, în legătură cu lucrările de salubrizare şi amenajare efectuate de serviciile de profil. Pentru a ajunge cu maşinile proprii în zona cimitirului „Sf. Lazăr", pe 27 şi 28 aprilie, persoanele cu handicap fizic locomotor pot obţine permise de acces, adresându-se Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: