Interzise în UE, pastilele cu ketoconazol sunt vândute mai departe în farmaciile din Moldova

Interzise în UE, pastilele cu ketoconazol sunt vândute mai departe în farmaciile din Moldova

Medicamentele care conţin ketoconazol vor rămâne, treptat, fără certificate de înregistrare Foto: Adevărul

Cu toate că Agenţia Europeană a Medicamentului a dispus retragerea autorizaţiilor de comercializare a pastilelor cu ketoconazol, autorităţile de la Chişinău nu se grăbesc să retragă aceste doctorii de pe piaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă pastilele Nizoral au fost interzise în farmaciile din România din cauza complicaţiilor hepatice cauzate de ketoconazol, substanţa activă din doctorie, şefii Agenţiei Medicamentului nu restricţionează în niciun fel accesul la acest preparat farmaceutic.

„Am primit din vară o recomandare de la Agenţia Europeană a Medicamentului, conform căreia pastilele de ketoconazol pot provoca probleme hepatice. Avem trei produse cu ketoconazol în farmacii. Nu am decis încă retragerea vreun medicament cu această substanţă activă, însă nu le vom mai prelungi autorizaţiile de înregistrare“, precizează vicedirectorul agenţiei, Ludmila Bumacov, adăugând că acum sunt şapte astfel de produse înregistrate în Moldova.

Aceasta mai spune că primul produs cu ketoconazol va rămâne fără înregistrare din 24 decembrie. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările