Icoana Μaicii Domnului din Baital, adusă din nou la Mănăstirea Ciuflea

Icoana Μaicii Domnului din Baital, adusă din nou la Mănăstirea Ciuflea

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” (Ciuflea) din Chişinău, a fost adusă spre închinare, până pe 20 aprilie, icoana Μaicii Domnului „Odighitria” din Baital, Ucraina, considerată a fi făcătoare de minuni. Din greacă, „odighitria” înseamnă „îndrumătoarea”. Icoana se află pentru a doua oară la Mănăstirea Ciuflea, în urma numeroaselor solicitări din partea credincioşilor, potrivit Arhimandritului Nicolae Roşca, citat de IPN.

Anul trecut, în ianuarie, când se afla pentru întâia oară la Chişinău, icoana a început să izvorască mir, faptul întâmplându-se în prezenţa credincioşilor care se rugau în biserică.

În seara de 13 aprilie, când a ajuns la porţile mănăstirii, această sfinţenie a Ortodoxiei a fost întâmpinată de un număr mare de creştini. Şi în ziua de luni zeci de credincioşi din Chişinău şi din alte localităţi au format rând pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni, aşezată pe o masă în faţa altarului Bisericii „Sfântul Teodor Tiron”. Creştinii sărută icoana, apoi îngenunchează şi trec pe sub masa pe care se află sfinţenia.

Creştinii s-au arătat bucuroşi că au reuşit să ajungă la biserică şi să se închine la icoana făcătoare de minuni. Ei spun că s-au rugat pentru sănătatea sufletească şi trupească a lor şi a celor apropiaţi, pentru pace şi îndestularea roadelor.

De asemenea, spre închinarea creştinilor, la biserica Mănăstirii Ciuflea sunt aşezate mai multe racle cu fragmente din moaştele unor sfinţi: Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Nicolae Făcătorul de Minuni, Sfântul Gheorghe, Sfântul Dimitrie, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul, Sfântul Pantelimon, Sfântul Spiridon ş.a.  

Icoana Maicii Domnului „Odighitria” din Baital („Одигитрия” Байтальская) este o icoană făcătoare de minuni de la biserica din satul Baital, regiunea Odesa, Ucraina. Încă din anul 2005, parohul bisericii a început să adune numeroasele mărturii ale creştinilor care povestesc că rugăciunile le-au fost auzite şi revin spre închinare la ea, pentru a-l slăvi pe Dumnezeu şi a-şi mărturisi recunoştinţa faţă de Maica Domnului.

Icoana Maicii Domnului „Odighitria” este una dintre renumitele icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, păstrate în Sfântul Munte Athos, la Mănăstirea Xenofont.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: