Găgăuzia a interzis printr-o lege căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi paradele gay în autonomie

Găgăuzia a interzis printr-o lege căsătoriile între persoanele de acelaşi
sex şi paradele gay în autonomie

În Găgăzia au fost interzise paradele gay

Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat azi, în două lecturi, o lege privind asigurarea egalităţii cunoscută în regiune ca „legea antigay“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta interzice căsătoriile între persoanele de acelaşi sex pe teritoriul autonomiei, desfăşurarea paradelor gay şi comunităţile gay şi nu consideră discriminare refuzul de a angaja un homosexual.

Potrivit portatului gagauzinfo.md, preşedintele comisiei juridice Ivan Burgudji a declarat că acest proiect a provocat reacţii controversate. „Reprezentanţii instituţiilor internaţionale ne-au rugat să nu adoptăm această lege, iar organizaţiile noastre pentru drepturile omului spun că le încălcăm drepturile sărmanilor gay“, a spus el ironic.

Un aviz negativ a venit şi din partea avocatului parlamentar şi al departamentului Justiţie. Totuşi, Burgudji s-a arătat convins că „această lege este necesară pentru asigurarea securităţii naţionale şi genofondului poporului găgăuz“.

Deputatul Serghei Cimpoeş a remarcat că în curând la Chişinău va avea loc o paradă gay, de aceea aleşii locali ar trebui să se grăbească pentru „a îngrădi Găgăuzia de influenţa negativă a propagandei de acest gen“.

În februarie 2012, şi consilierii locali din Bălţi au declarat municipiul zonă interzisă pentru homosexuali. Decizia a fost însă anulată de Curtea de Apel deoarece contravine legislaţiei. Ulterior, aleşii locali au interzis manifestaţiile organizate de homosexuali, bisexuali şi satanişti. 

Legea antidiscriminare, votată cu proteste acum un an, asigură drepturile minorităţilor, inclusiv sexuale. În acelaşi timp, sub presiunea societăţii şi Bisericii, Parlamentul a introdus un articol special prin care căsătoriile şi adopţia copiilor sunt interzise pentru cuplurile gay.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: