Furnizorul de apă solicită protejarea contoarelor de îngheţ

Furnizorul de apă solicită protejarea contoarelor de îngheţ

SA „Apă-Canal Chişinău” vine, în contextul temperaturilor scăzute, cu un apel către gestionarii fondului locativ şi către consumatori să protejeze căminele de apometru (branşamentele) şi subsolurile blocurilor contra îngheţului, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Chişinău stabileşte că hotarul de delimitare a reţelelor în fondul locativ pentru reţelele de alimentare cu apă este peretele exterior al casei de locuit, iar pentru reţelele de canalizare – primul cămin de vizitare a racordului de canalizare.
 
Consumatorii, de comun acord cu gestionarii fondului locativ, sunt obligaţi să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei şi stării de curăţenie a căminului de branşament, a contorului de apă la locul de montaj şi a vanelor ce echipează branşamentul. În contextul în care meteorologii au anunţat îngheţuri pentru acest sfârşit de săptămână, dar şi pentru săptămână viitoare, „Apă-Canal Chişinău” îndeamnă gestionarii să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.
 
Furnizorul protejează contoarele de apă rece prin izolarea cu materiale speciale a branşamentelor şi a apometrului, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul este foarte bine ermetizat. Gestionarii fondului locativ sunt obligaţi să păstreze aceste bunuri, mai ales în condiţiile în care în următoarele zile se aşteaptă temperaturi scăzute.
 
În cazul în care aceste condiţii nu vor fi respectate, responsabilitatea pentru sistarea ulterioară a furnizării serviciilor de alimentare cu apă, ca urmare a îngheţării instalaţiilor de contorizare, urmează să fie asumată de persoanele responsabile.
 
citeste totul despre: