FOTO Operaţiunea schimbarea paşapoartelor sovietice la domiciliu, pentru bătrânii imobilizaţi

FOTO Operaţiunea schimbarea paşapoartelor sovietice la domiciliu, pentru bătrânii imobilizaţi

Bătrânii îşi fac poze pentru viitorul buletin de identitate FOTO: MTIC

12 echipaje ale Oficiului mobil de documentare ale ÎS „Registru“ se deplasează zilnic la persoanele imobilizate din  diferite localităţi ale ţării pentru a schimba paşapoartele de tip sovietic pe buletine de identitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii de la „Registru“ se deplasează din casă în casă, la toate persoanele grav bolnave şi ţintuite la pat şi de săptămâna viitoare vor mai fi introduse încă zece echipe ale oficiului mobil de documentare.

Noile documente sunt perfectate gratuit, iar cheltuielile se estimează la circa 20 de milioane de lei.

Potrivit datelor statistice, din cei peste 146.000 de posesori ai paşapoartelor sovietice, care expiră la 1 septembrie 2014, peste 18.000 sunt imobilizaţi. De la 1 aprilie, cu ajutorul oficiilor mobile de documentare au fost perfectate buletine de identitate la peste 640 de deţinători de paşapoarte sovietice din 43 de localităţi ale ţării.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei, persoanele imobilizate şi rudele acestora pot afla mai multe detalii la numerele de telefon 14-909 sau 022-25-70-70 şi la telefoanele secţiilor de evidenţă şi documentare a populaţiei, în raza de deservire a cărora se află.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările