Fostul primar al comunei Băcioi, cercetat penal pentru abuz de putere şi fals în acte

Fostul primar al
comunei Băcioi, cercetat penal pentru abuz de putere şi fals în acte

Sectorul noi din comuna Băcioi FOTOcasata.md

Fostul primar al comunei Băcioi din municipiul Chişinău este cercetat penal pentru că ar fi eliberat ilegal peste 30 de loturi de pământ. În cadrul aceleiaşi cauze penale sunt cercetaţi şi fostul inginer cadastral, inginerul funciar şi fostul secretar al consiliului local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul Valeriu Bodean, din în cadrul Procuraturii Generale, a declarat marţi, 18 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că, exercitând funcţia de primar în perioada 2003-2011, pe parcursul a două mandate, depăşindu-şi atribuţiile de serviciu, bărbatul a dispus eliberarea de terenuri pentru construcţie la circa 30 de persoane, fără să existe decizii în acest sens ale consiliului local. Suprafaţa loturilor eliberate ilegal depăşeşte 1,8 hectare, informează Info-Prim NEO.

Vitalie Briceag, şeful Direcţiei investigarea fraudelor din cadrul MAI, a menţionat că fostul primar este acuzat şi de fals în acte. Acesta este învinuit că a falsificat o decizie a consiliului, introducând nume suplimentare de persoane către care s-a distribuit pământ. Ceilalţi funcţionari implicaţi în ilegalităţi contrasemnau titlurile eliberate ilegal.

Preliminar, prejudiciul se estimează la un milion de lei, reieşind din preţul normativ al pământului, nu şi cel de piaţă, care este mai mare. Aceşti bani urmau să ajungă în bugetul local. Potrivit oamenilor legii, loturile de pământ au fost distribuite persoanelor fizice, inclusiv şi din alte localităţi.

Pe data de 14 decembrie procurorii i-au înaintat fostului primar învinuirea şi a fost emis demers pentru arest pe un termen de 30 de zile, dar acesta a fost respins de judecător. Decizia judecătorului a fost atacată de către procurori la Curtea de Apel Chişinău. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare care îi sunt înaintate, fostul primar riscă de la 6 la 10 ani de închisoare, cu privarea dreptului de ocupa anumite funcţii pe o perioadă de 5 ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările